Om

Hei, og velkommen til et av mine mange små hobbyprosjekter. «Oslo før og nå» startet tidlig 2017 som et påskudd for å ta med meg kameraet ut og knipse igjen. Jeg er glad i å ta bilder og jeg er glad i Oslo og Oslos historie. Hvorfor ikke gjøre noe med begge deler?

Jeg kom meg ut og tok en haug før og nå-bilder som jeg la ut på Instagram og Facebook. Men, før året var omme var det nye oppgaver som tok over tiden og prosjektet ble lagt på is.

Våren 2020 kom korona på besøk og jeg fikk brått masse tid til overs da sportsfotograferingen fikk en lang pause. «Oslo før og nå» ble dratt frem fra glemselen og er nå i full gang igjen.

Første runde jeg hadde med «Oslo før og nå» var egentlig helt planløst. Jeg fant noen gamle bilder, knipset mine, satt sammen og la det ut. Nå kommer jeg til å konsentrere meg om ett område om gangen. Først ut er Vålerenga.

Nytt er også et eget hjem til alle bildene, denne sjølmekka hjemmesiden. Bildene vil fremdeles deles på Instagram og Facebook, men hovedsiden til bildene vil være her. Bedre mulighet for tekst og ulike måter å vise fram bildene på samt søk, sortering og seksjonering, gjør a brukeropplevelsen blir mye bedre – håper jeg. Rundt 30 før- og nå-bilder fra Vålerenga er klare og legges ut sånn ca ett om dagen. Alle de gamle bildene tatt i 2017 vil også legges ut her.

Før-bildene finner jeg på DigitaltMuseum og på Nasjonalbiblioteket. Informasjon om motiver og steder finner jeg oftest på Lokalhistoriewiki, Oslo byleksikon eller hos lokale historielag. Hvis det er steder du vil jeg skal besøke med kameraet, eller har du tillegg og informasjon om bilder jeg har lagt ut, ikke nøl med å kontakte meg.

Litt om meg: Pappa til to store barn og jobber med internett, design og utvikling for Schibsted. Glad i sykling, foto, fotball og alt som er gøy.

Hilsen
Morten