Kategorier
Før og nå

Fra bakeri til stampub

Hedmarksgata 1 1900/2020 Hedmarksgata 1, der familien Eid drev bakeri og utsalg i 90 år, fra 1886 til 1976. Nå er det Vålerenga vertshus som holder hus der.

Trekk i slideren for å skifte mellom før og nå.

Bakermester Johannes Olsen Eid har stilt barna sine opp til fotografering på trappa til den St. Hanspyntede bakerigården. De tre døtrene er bak fra venstre Jensine, Aagot og Borghild. Foran til venstre sønnen Julius og til hest Sigurd. Den lille jenta foran er en slektning.

I 1989 fikk hjørnet skjenkebevilling og ble et fast samlingssted for de lokale og selvsagt for alle Våle’nga-patrioter. Sport på storskjerm, quiz og konserter sørger for at Vålerenga vertshus holder statusen som en populær bydelspub. Stedet holder åpent på julaften slik at folk som ikke har noen å feire med har et tilbud.

Høsten 2019 ble huset lagt ut for salg og mange var bekymret for hvordan videre drift av stedet kom til å utarte seg. Mange ble nok lettet da det var Klanen og en lokal investor som som kjøpte hjørnet. Driften av Vålerenga vertshus er nå sikret i «evig tid».

Foto 1900
Ukjent / Oslo Museum
Foto 2020
Morten Mitchell Larød
Kilder
DigitalMuseum

Se også