Kategorier
Før og nå

Vålerenggata ned fra Etterstadgata

Vålerenggata 1935/2020 Vålerenggata het tidligere Langgaden. Mens Vålerenga og Rodeløkka tidligere tilhørte Aker, var det ikke så nøye om to gater hadde samme navn. Dette ble det i 1879 rettet på, og Vålerenga fikk istedet et gatenavn oppkalt etter Vålerengen Hovedgård.

Trekk i slideren for å skifte mellom før og nå.

Til venstre ser du Etterstadgata 9. Her lå Oslo Samvirkelag avdeling 29. Butikken ble åpnet i 1927, og var den gangen koopens mest moderne forretning, med fryseri og kjølerom. Butikken var delt i to avdelinger, kolonial og kjøtt. Murgården i Etterstadgata 9 ble bygget i 1925, arkitekt Karl Høie. Det er fremdeles dagligvarebutikk i første etasje.

Ifølge Norges Bilbok 1935 er lastebilen med registreringsnummer A-10985 en Reo årsmodell 1932, eier Birger Janssen, Vålerenggata 60. Norskbygd førerhus.

Foto 1935
Ukjent / Oslo Museum
Foto 2020
Morten Mitchell Larød
Kilder
Oslo byleksikon