Kategorier
Før og nå

Etterstadgata 22-24

Etterstadgata 1935/2020 Etterstadgata 24 er en Sveitservilla oppført i siste halvdel av 1870-årene. Huset i bakgården er opprinnelig fjøs. På slutten av 40-tallet kjøpte OBOS opp eiendommer i området for å bygge boligblokker. Eieren av Etterstadgata 24 var ikke villig til å selge. Villaen står derfor i dag godt inneklemt mellom to boligblokker.

Trekk i slideren for å skifte mellom før og nå.

I folketelling av 1900 bodde det 9 personer i gården fordelt på to familier. To familier har det bodd på denne adressen til midten av 80-tallet. Da den ene andelen ble lagt ut for salg, kjøpte den andre andelshaveren denne og gjorde villaen om til én boenhet. Herr og fru Eriksen bor der fremdeles den dag i dag.

Birger Eriksen, dagens eier:
«Vi har gjort vårt best for å vedlikeholde husene. Det har vært mye arbeid, da vi har gjort mesteparten selv. Vinduene i verandaen brukte vi 3 somre for å restaurere , med rensing av sprosser og utskifting av ødelagte. De er kittet med oljekitt. De fleste glassene er originale, men måtte kjøpe noe nye. Mønstrene er fortsatt i produksjon men med en annen måte å lage mønsteret på. De pyntelistene langs takene som var ødelagte, har vi laget nye etter mal fra de gamle.»

Foto 1935
Ukjent / Oslo Museum
Foto 2020
Morten Mitchell Larød
Kilder
Vålerenga Historielag

Bilde fra oslo før og nå